Kunnen mensen zien of ik een screenshot maak van hun Facebook-profielfoto?

Laten we toegeven dat we sociale dieren zijn. Er zijn alleen een te verwaarlozen paar die niet op Facebook zijn of in verschillende andere vormen van sociale media. Maar hoe leuk deze sociale media ook zijn, het onderwerp privacy blijft zweven.




Dus tussen het dilemma van delen en beschermen, er rijst een vraag - kunnen mensen weten of ik screenshot hun Facebook-profielfoto's?



Als jij degene bent de screenshots maken, dan is het antwoord een doorslaandNee.Facebook informeert de persoon niet als je een screenshot maakt van zijn profielfoto. In tegenstelling tot Snapchat is hier de enige melding die je van je telefoon krijgt dat je een screenshot hebt genomen.



Bekijk meer: Kan ik zien wie mijn Facebook-profiel heeft bekeken?

Hetzelfde kan gezegd worden van de Facebook messenger te. Of het nu gaat om een ​​chat met een vriend of een complete vreemdeling, de screenshot-functionaliteit werkt min of meer zoals in elke andere app - alleen de telefoon die u informeert over de screenshots.

Maar dan, als u iemand bent die zich echt zorgen over u maakt foto's rondzweven in de sociale media, er is niet echt veel dat je kunt doen. Behalve, natuurlijk, nooit een foto publiceren of het publiek beperken tot je vrienden.

Bekijk deze coole Facebook-functies die je nog niet kende



Alternatieven voor screenshot

Facebook heeft een robuuste ingebouwde Delen alternatief dat u kunt gebruiken als u niet comfortabel schermafbeeldingen maakt. Het enige dat u hoeft te doen, is op de deelknop tikken en deze naar uw vriend sturen die al op Facebook staat.

Als dat niet het geval is, tikt u op het menu met drie stippen en selecteert u de Deel extern optie, die veel opties van derden gebruikt, zoals Whatsapp, Berichten, Instagram, etc.





Wat brengt de toekomst?

Gezien het feit dat er zijn bijna 1,94 miljard actieve Facebook-gebruikers in een maand, is het de hoogste tijd dat Facebook een strengere controle introduceert over wie je profielfoto's kan opslaan of downloaden. En het heeft kennis genomen, lijkt het. De laatste tijd hebben sommige gebruikers gemeld bij het zien van een profielfoto bewaker op de Facebook-app voor Android.

Deze profielfoto bewaker toont watermerkachtige lijnen bij het downloaden en beperkt de screenshot-bewerking tot het moment dat u in de profielfoto staat.

Op dezelfde manier is de optie om te delen of op te slaan er niet voor de beschermde profielfoto's. En over de desktopversie gesproken, u kunt de afbeelding niet langer opslaan als een afbeeldingsbestand. In plaats daarvan wordt het gedownload als HTML-bestand, wat bij de meeste websites het geval is.

Maar zoals het geval is met de meeste experimentele functies, zal het nog een hele tijd duren voordat het probleemloos is.

Het komt erop neer dat Facebook geen meldingen verzendt wanneer u screenshots maakt, maar toch zou een ethische manier zijn om de functies voor delen te gebruiken. En als je het een beetje hoger wilt nemen, neem dan de toestemming van de persoon voordat je op de downloadknop drukt. Maar dan, zoals ze zeggen, eenmaal jij deel iets op Facebook, het is hetzelfde als hetzelfde schreeuwen tegen de hele wereld.