Hoe u Google+ Automatische fotoback-up correct instelt op Android




Jong koppel nemen een selfie door victorsaboya via sluiterstock.

Sinds ik meer dan duizend foto's verloor op de dag dat mijn HTC One verdoofd werd, gebruik ik hem De functie voor automatisch uploaden van Dropbox gewoon om ervoor te zorgen dat al mijn vastgelegde momenten voor altijd bewaard blijven. Nu Google+ uitkwam met functies als Auto Awesome en verhalen, was het een beetje moeilijk om de verleiding om over te schakelen te negeren.




Dus hier is een kleine gids die ik heb gemaakt over de juiste manier om de automatische back-upfunctie van Google+ in te stellen op Android als je van plan bent deze als je automatische back-uptool te gebruiken.

Moet lezen:8 uitstekende manieren om automatisch een back-up van uw telefoonfoto's te maken







Schakel Automatische back-up in

Om de automatische back-upfunctie in te schakelen, moet de Google+ app op uw apparaat zijn geïnstalleerd. De app kan worden gedownload vanuit de Play Store en je moet Google+ hebben geactiveerd met je Google-account om toegang te krijgen tot de app. Nadat je hebt gedownload en je hebt aangemeld bij de app, tik je op het menu met drie stippen in de rechterbovenhoek en selecteer je instellingen optie.




Selecteer onder de app-instellingen Automatische back-up en schakel de functie in. Als u meerdere Google-accounts hebt gekoppeld aan de Google+ app, wordt gevraagd welk account u wilt gebruiken om een ​​back-up van uw foto's te maken, samen met de totale hoeveelheid resterende ruimte op de schijf.







Dus zodra u de automatische back-upfunctie hebt ingeschakeld, moet u het volgende configureren hoe vaak er een back-up van de foto's wordt gemaakt. Selecteer de optie in de back-upinstellingen Maak alleen een back-up van foto's wanneer een Wi-Fi-verbinding beschikbaar is als u geen onbeperkt data-abonnement heeft.

U kunt er ook voor kiezen om de foto's alleen te uploaden terwijl de telefoon wordt opgeladen om uw batterij te beschermen tegen de achtergrondprocessen. Als u het niet erg vindt om uw fotosynchronisatie te vertragen, is dit de ideale optie.








Back-up fotoformaat

U weet misschien dat elke Google-gebruiker 15 GB opslagruimte heeft, inclusief alle gegevens die u opslaat, zelfs bestanden in Drive en bijlagen in uw inbox.

Als het echter om foto's gaat, gebruikt iets groter dan 2048 × 2048 pixels uw opslag. Alles kleiner dan dat is gratis. Dus als u uw opslagruimte niet alleen met uw foto's wilt vullen, kunt u de selecteren Standaard maat in de opties. Met deze optie wordt het formaat van de foto's gewijzigd in 2048 × 2048, wat behoorlijk behoorlijk is, maar ook geen extra ruimte in beslag neemt.




Als u geen concessies wilt doen aan de fotokwaliteit, kunt u de back-up op volledig formaat selecteren. Maar vergeet niet om extra opslagruimte te kopen als de eerste 15 optredens op zijn.





Kies selectieve mappen

Als het gaat om foto's op een Android-apparaat, zijn er veel manieren waarop u uw galerij kunt vullen. We hebben foto's die we downloaden van internet, veel screenshots die we maken en vergeet die doorgestuurde WhatsApp-memes niet. Als u niet wilt dat er een back-up wordt gemaakt van de cloud, kunt u specifieke mappen selecteren die u wilt synchroniseren met Google+.

Wanneer u Google+ op uw Android-apparaat installeert, een extra app met de naam Foto's komt er mee gebundeld. Open deze app en je ziet alle foto's die je op je schijf en op het apparaat hebt. Selecteer nu de optie Op apparaat in de linkerzijbalk en u kunt alle afzonderlijke fotomappen op uw apparaat zien.







Naast elke map staat een wolkpictogram. Hiermee kunt u selecteren welke foto's worden geüpload. Een blauw pictogram betekent dat de foto's in de map worden geüpload en een grijze betekent het tegenovergestelde.

Een ander moet lezen: Vergeet niet uit te checken 7 must-know tips voor Google+ foto's.





Conclusie

Vergeet niet om de automatische back-upfunctie in te schakelen tijdens deze feestdagen, zodat al uw vastgelegde momenten worden opgeslagen. Ook krijgen uw foto's de ‘Awesome touch’ van Google, waarmee automatisch verhaalalbums worden gemaakt die u eenvoudig kunt delen met uw vrienden op Google en Facebook.