Hoe uw Facebook-account te deactiveren of permanent te verwijderen

Zoals u weet, Facebook heeft de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt en is nu de onbetwiste leider op het gebied van sociale netwerken. Dus de vraag is, waarom zou iemand zijn Facebook-account permanent willen verwijderen of deactiveren. Welnu, hier zijn enkele van de mogelijke redenen.




  • Je houdt niet meer van sociaal netwerken en je wilt er vanaf komen.
  • Je voelt je niet veilig op Facebook en hebt privacykwesties.
  • Je besteedt (of verspilt) te veel tijd op Facebook.
  • U bent gemigreerd naar een ander netwerk. Twitter, misschien?

Zie je, er kunnen zoveel redenen zijn. Vandaar dat dit artikel is voor degenen die denken dat ze genoeg hebben gehad met dit Facebook-ding en willen stoppen. Zoals altijd is Guiding Tech hier om te helpen. Hier komen de stappen.





Hoe uw Facebook-account te deactiveren

Hieronder volgen de stappen om uw Facebook-profiel tijdelijk te deactiveren.



1. Ga naar Facebook Home. Klik op het tabblad Account rechtsboven. Selecteer nu 'Accountinstellingen' in het vervolgkeuzemenu.




2. Een pagina met Facebook-accountinstellingen wordt geopend. Klik op de link 'deactiveren' onderaan.




3. U wordt gevraagd naar de reden voor het deactiveren van uw account. Geef de juiste reden door een van de gegeven opties aan te vinken. Als u geen toekomstige e-mails van Facebook wilt ontvangen, vink dan het vakje naast de optie 'E-mail afmelden' aan. Selecteer nu 'Mijn account deactiveren'.




4. Een scherm 'Wachtwoordbevestiging' verschijnt. Typ uw wachtwoord in het vak en klik op de knop 'Bevestigen'.




5. Een beveiligingscontrolevenster verschijnt. Vul de tekst in het onderstaande vak in en klik op de knop 'Verzenden'.




Dat is het. Uw account wordt gedeactiveerd. Merk op dat u uw account op elk moment kunt activeren door u opnieuw aan te melden bij Facebook. Deactivering betekent niet dat uw account wordt verwijderd. Facebook blijft uw profielinformatie opslaan (vrienden, foto's enz.). Deactivering betekent alleen dat geen enkele gebruiker (zelfs uw vrienden) uw account kan zien.





Verwijder uw Facebook-account permanent

U kunt uw Facebook-account permanent verwijderen. Het zal al uw profielinformatie, statusupdates, records en alle andere accountinformatie permanent verwijderen. Nadat je het hebt verwijderd, kun je je profiel niet meer terugkrijgen, dus denk goed na voordat je deze stap neemt. Klaar met denken? Daar gaan we. & # X1f642;

1. Klik op deze link.

2. Een pagina wordt geopend zoals weergegeven in de onderstaande schermafbeelding. Klik op de knop 'Verzenden'.




3. Er verschijnt een vak 'Permanent Account verwijderen'. Schrijf uw wachtwoord in het vak. Passeer de beveiligingscontrole door het onderstaande vak in te vullen met de juiste tekst.




Er verschijnt nog een vak. Hierin staat dat uw account binnen 14 dagen permanent wordt verwijderd. Dit is de respijtperiode die door Facebook wordt geboden om je de tijd te geven om je beslissing te heroverwegen. U kunt uw account in die 14 dagen opnieuw activeren door u aan te melden.




Op deze manier kunt u uw Facebook-account deactiveren of verwijderen. Je zou hebben gemerkt dat de stappen niet zo vanzelfsprekend zijn. Facebook wil niet dat mensen gemakkelijk (begrijpelijk) vertrekken.

Als u iemand bent die zijn Facebook-account heeft gedeactiveerd of verwijderd, zijn we benieuwd hoe u dit heeft gedaan. Was het een van de redenen die we gaven? of een andere reden? Vertel het ons in de comments.