Foto's verwijderen uit Google Foto's maar niet uit de telefoon

Google Photos biedt zoveel meer dan dat je afbeeldingen en video's erop kunt bekijken en beheren andere galerij-apps. Een van de meest prominente functies is het maken van een back-up van uw afbeeldingen en video's op cloudopslag die ook toegankelijk is op verschillende gedeelde apparaten.







Dat gezegd hebbende, Google Foto's-app heeft zijn eigenaardigheden. Afgezien van het ontbreken van een bevredigende gebruikersinterface voor apparaatmappen (andere albums in de galerij), is het moeilijk om foto's te verwijderen. Natuurlijk kun je gewoon op de knop Verwijderen drukken, maar daarmee wordt de foto overal verwijderd - zowel de telefoon als de cloudopslag.

Wat als iemand een foto alleen uit Google Foto's wil verwijderen zonder deze van zijn telefoon te verwijderen? Verrassend genoeg is het niet zo eenvoudig als het uitschakelen van een schakelaar. Dat is wat we hier gaan verkennen. Maar voordat we instappen, laten we eerst de werking van Google Foto's begrijpen.







Waarom verwijdert Google Foto's Foto's van de telefoon

Standaard is de back-up en synchronisatie optie is uitgeschakeld op Google Foto's. Wanneer Google Photos voor het eerst op de telefoon is ingeschakeld, worden de foto's en video's in de cameramap opgeslagen in de cloudopslagruimte die is gekoppeld aan uw Google-account. Nieuwe foto's worden ook gesynchroniseerd. De back-up- en synchronisatiefunctie is uitgeschakeld voor albums in de galerij, maar u kunt ze ook synchroniseren. Hier zullen we ons concentreren op de camerabestanden, maar het onderliggende principe blijft hetzelfde.




Dus wanneer een afbeelding of video wordt gesynchroniseerd via de Google Foto's-app, maakt het proces twee kopieën - online en apparaat. Slechts één is zichtbaar voor jou. Als u ruimte op uw telefoon wilt besparen, kunt u de apparaatkopie verwijderen met de ingebouwde optie van Google Foto's. Als u dat doet, hebt u geen toegang tot het bestand in een andere galerij-app omdat alleen de online versie van het bestand overblijft. U kunt de online kopie van dergelijke bestanden echter alleen in de Google Foto's-app bekijken.

Hoewel het bijhouden van een bestand op Google Foto's en het verwijderen van een apparaat eenvoudig is, is het niet eenvoudig om het andersom te doen. Wanneer u een gesynchroniseerde foto uit de Google Foto's-app verwijdert, wordt deze van uw telefoon en de cloudopslag gewist.




Ook op Guiding Tech



Hoe WhatsApp Photos van Google Photos te verwijderen
Lees verder




Wat gebeurt er als u foto's verwijdert

Soms wilt u foto's uit Google Foto's verwijderen. Je moet dat geprobeerd hebben en niet het gewenste resultaat hebben gekregen. Hier zijn een paar gevallen om u te helpen dingen beter te begrijpen.

Geval 1: Foto op telefoon verwijderen met Back-up en synchronisatie ingeschakeld

Wanneer back-up en synchronisatie is ingeschakeld en u een gesynchroniseerde foto uit de Google Foto's-app verwijdert, wordt deze overal verwijderd. Om precies te zijn, wordt het verwijderd uit de Google Foto's-app, de website, de galerij van de telefoon en de app voor bestandsbeheer.

Geval 2: Foto op telefoon verwijderen met Back-up en synchronisatie uitgeschakeld

Als u na het synchroniseren van een foto deze verwijdert terwijl de back-up- en synchronisatieoptie is uitgeschakeld, zou het resultaat hetzelfde zijn als in het vorige geval. De genoemde foto wordt uit de opslag van uw telefoon verwijderd. Maar als u de synchronisatie onlangs had uitgeschakeld, wordt de foto nog steeds op andere gedeelde apparaten weergegeven. Wanneer u back-up en synchronisatie opnieuw op hetzelfde apparaat inschakelt, wordt de afbeelding van alle gedeelde apparaten verwijderd.




Geval 3: Foto op website verwijderen met Back-up en synchronisatie uitgeschakeld

Een ander ding dat je zou kunnen doen is foto's verwijderen op Google Foto's-website met back-up en synchronisatie uitgeschakeld op mobiel. Wanneer u dat doet, wordt de afbeelding direct verwijderd van de andere gesynchroniseerde apparaten. Omdat uw back-up- en synchronisatieoptie op uw telefoon is uitgeschakeld, blijft de afbeelding op uw telefoon staan ​​en is deze zichtbaar in uw galerij-apps en bestandsbeheer.

Als u nu back-up en synchronisatie op de telefoon inschakelt, verschijnt de foto opnieuw op de website van Google Foto's, omdat het oorspronkelijke bestand op de telefoon blijft staan.

Notitie: Soms vindt de verandering niet onmiddellijk plaats. Als dat gebeurt, logt u uit bij de Google Foto's-app en logt u opnieuw in.
Ook op Guiding Tech
# How-to / Guides
Klik hier om onze How-to / Guides-artikelenpagina te bekijken



Oplossing

De enige oplossing die lijkt te werken, is bestanden naar een niet-gesynchroniseerde map te verplaatsen met behulp van Bestandsbeheer.

Dit zijn de stappen:

Stap 1: Open de app Bestandsbeheer op uw apparaat en maak een nieuwe map op de interne opslag. Laten we het GP-test noemen. Je kunt het alles noemen.




Notitie: ik heb gebruikt Mijn app Bestandsbeheer voor het proces. U kunt elke app voor bestandsbeheer gebruiken.

Stap 2: Navigeer vervolgens opnieuw met Bestandsbeheer naar Interne opslag> DCIM> Camera. Deze map bevat de foto's die zijn gemaakt met de camera van de telefoon.







Stap 3: Selecteer hier alle foto's die u uit Google Foto's wilt verwijderen en tik op Verplaatsen.




Stap 4: Navigeer naar de nieuwe map (GP-test) die u hierboven hebt gemaakt en plak de bestanden daar.




Zodra u dit doet, worden de bestanden automatisch verwijderd uit de cameramap van de Google Foto's-app op uw telefoon.

U kunt deze bestanden openen vanuit de nieuw gemaakte map (GP-test) met Google Photos of een andere galerij-app.

Zorg ervoor dat een back-up & synchronisatie niet is ingeschakeld voor de nieuwe lokale map. Ga ter bevestiging naar het gedeelte Albums van de Google Foto's-app en zoek de map. Een wolkpictogram met een lijn erover geeft aan dat de map niet is gesynchroniseerd.




Stap 5: Als de verwijderde foto's nog steeds in de webversie verschijnen, moet u ze handmatig van het web verwijderen. Start hiervoor de Google Foto's-website en verwijder de foto's. Als u ze verwijdert, heeft dit geen invloed op de foto's in de nieuwe map (GP-test) op uw telefoon.

Notitie: Probeer uit voorzorg eerst de bovenstaande stappen met een of twee afbeeldingen. Zodra u tevreden bent, doet u het in bulk.

Als u de verwijderde afbeeldingen op elk gewenst moment wilt herstellen, opent u Prullenbak op Google Foto's en herstelt u ze.





Back-up en synchronisatie uitschakelen

De bovenstaande gids is bedoeld voor oude foto's op uw telefoon. Als u niet wilt dat de nieuwe foto's worden gesynchroniseerd met Google Foto's, moet u back-up & synchronisatie uitschakelen via de instellingen. Open hiervoor de Google Foto's-app en tik op het menu met drie balkjes in de linkerbovenhoek. Ga naar Instellingen.







Tik op Back-up en synchronisatie en schakel deze uit op het volgende scherm.




Ook op Guiding Tech



Top 11 sneltoetsen voor Google Foto's
Lees verder




Hou je vast, Google!

Ik wou dat het anders was en er was een eenvoudige manier om alleen foto's uit Google Foto's te verwijderen. Helaas is dat & rsquo; s momenteel niet beschikbaar. U moet een back-up uitschakelen en synchroniseren voor nieuwe foto's of de bovenstaande methode gebruiken.

Het is echter geen goed idee om uw foto's alleen op uw telefoon te hebben. Uw telefoon kan worden gestolen of niet meer werken, waardoor u al uw waardevolle herinneringen verliest. Als u Google Photos niet wilt gebruiken voor back-ups, kunt u alternatieven zoals proberen Prime foto's, Flickr, of gebruik cloudopslag zoals Google Drive.

Volgende: Hoe verschilt Google Drive van Google Foto's? Laat het ons weten.