Wie kan mijn Google-foto's zien

Google Photos is voortgekomen uit Google+ en was oorspronkelijk een onderdeel van het sociale netwerk. Sinds Google+ wordt geleidelijk afgebouwd, Google heeft besloten Google Foto's als een afzonderlijk hulpmiddel te houden. In hun streven om Google Foto's te maken als één fotoviewer, editor en platform voor delen, Picasa verloor ook zijn leven.







Tegenwoordig is Google Foto's vooraf geïnstalleerd op de meeste Android-telefoons. En sommigen van jullie kunnen het handmatig installeren op je iPhone te. Standaard worden alle foto's weergegeven die met de camera van uw telefoon zijn gemaakt op het startscherm van de app. Als u op Android naar Albums gaat, vindt u ook andere apparaatmappen.

In al deze waanzin vragen velen zich misschien af ​​- wat gebeurt er met de foto's in Google Foto's? Zijn ze privé? Of kan iedereen ze zien?



Doe uw veiligheidsgordels om terwijl we u meenemen op de reis van Google Foto's. Hier komt u meer te weten over de privacy van uw foto's, functies voor delen en nog veel meer. Laat & rsquo; s erin springen.





Hoe Google Foto's werkt

Voordat we ons richten op privacy en delen, is het belangrijk om de te begrijpen basisprincipes van Google Foto's. Het is uw typische fotoviewer-app waarmee u toegang hebt tot alle foto's op uw apparaat. Dat blijft totdat u een back-up van uw foto's maakt.

Wanneer u de app voor het eerst op uw telefoon opent, vraagt ​​de app of u een back-up van uw foto's naar de Google Foto's-bibliotheek wilt maken. Als u akkoord gaat, hebt u toegang tot deze apparaten op andere apparaten die aan hetzelfde Google-account zijn gekoppeld. Ze worden ook opgeslagen in de cloud en besparen zo opslagruimte op uw apparaat. Verder kunt u profiteren van de krachtige zoekfunctie, die anders niet beschikbaar is.




Als u dit weigert, kunt u de app blijven gebruiken als een gewone fotoviewer. Nu hier & rsquo; s wat u moet weten. Back-up en synchronisatie zijn twee verschillende dingen voor Google Foto's.

Dat wil zeggen, hoewel u de back-upfunctionaliteit voor elk apparaat afzonderlijk kunt beheren, is er geen controle over de synchronisatiefunctie. Dit betekent dat zelfs als de instelling Back-up en synchronisatie op uw apparaat is uitgeschakeld, alle foto's waarvan u een back-up maakt in Google Photos Library automatisch worden weerspiegeld op alle verbonden apparaten. Dat komt omdat snaps in de Google Foto's-bibliotheek continu worden gesynchroniseerd.

Laten we nu naar de privacy gaan.

Ook op Guiding Tech



Foto's verwijderen uit Google Foto's maar niet uit de telefoon
Lees verder




Zijn Google Photos privé

Ja. Of de back-upfunctie is ingeschakeld of niet, de foto's zijn alleen voor u toegankelijk. Dat wil zeggen dat alles wat wordt weergegeven in de Google Foto's-apps op Android of iOS (iPhone / iPad) alleen voor u zichtbaar is.




Google Photos is geen sociaal netwerk. Uw foto's zijn niet zichtbaar via uw Google-profiel of iets dergelijks. Dus elke foto die u eraan toevoegt of waarvan u een back-up maakt, is privé tenzij u deel het handmatig.

Geen andere persoon heeft toegang tot hen totdat u de foto's met hen deelt (meer daarover hieronder). Als de back-up echter is ingeschakeld of u handmatig maak een back-up van een foto naar Google Foto's, wordt dit weerspiegeld op uw andere apparaten waarop u bent ingelogd met hetzelfde Google-account.





Delen op Google Foto's

Er zijn nu veel methoden om foto's te delen via Google Foto's.

1. Deel via link.

2. Deel met andere gebruikers van Google Foto's.

3. Partneraccount.

Deel via link

Wanneer u tikt of klikt op het pictogram Delen in Google Foto's, biedt de interface u een optie om een ​​koppeling te maken. Eenmaal gemaakt, kunt u die link ook delen met iedereen buiten Google Foto's. Nu kan iedereen die toegang heeft tot die link de gedeelde foto bekijken.

Notitie: Als de back-upfunctie is uitgeschakeld en u maakt een link voor een foto, wordt de foto automatisch gepubliceerd in de Google Foto's-bibliotheek. Het is dus zichtbaar op alle verbonden apparaten, zelfs als back-up voor Google Foto's voor hen is uitgeschakeld.





Deel met andere gebruikers van Google Foto's

Op dezelfde manier vindt u Google Foto's-gebruikers onder het pictogram Delen, geïdentificeerd door het Google Foto's-pictogram op hun afbeelding. Wanneer u de foto met hen deelt, hebben alleen zij toegang tot deze foto. U kunt zelfs gedeelde albums maken met andere gebruikers van Google Foto's.

Notitie: Andere gebruikers van Google Foto's kunnen een link voor gedeelde foto's of albums genereren en deze naar anderen verzenden. Dan kan iedereen met de link die foto's bekijken.


Partner account

Ten slotte kunt u dat voeg een partneraccount toe in Google Foto's. Hierdoor worden bepaalde foto's, afhankelijk van de ingestelde voorwaarden, automatisch met uw partner gedeeld.





Bekijk gedeelde foto's en albums

U vindt alle gedeelde foto's en albums op het tabblad Delen van de Foto's-app of website. Op de desktop, bezoek de deelpagina om de gedeelde bestanden te bekijken. U kunt stoppen met het delen van de foto's en albums in dit gedeelte.




Open daarvoor de foto of het album op het tabblad Delen en tik op het pictogram met de drie stippen. Selecteer er opties uit en schakel Delen uit.







Ook op Guiding Tech
#gtexplains
Klik hier om onze gtexplains artikelenpagina te bekijken



Stop met het delen van foto's met een andere telefoon

Om te voorkomen dat uw foto's op een andere telefoon worden weergegeven, moet u de instelling Back-up en synchronisatie uitschakelen. Volg hiervoor deze stappen:

Stap 1: Open de Google Foto's-app en tik op het menu met drie balkjes in de linkerhoek. Selecteer instellingen.

Stap 2: Tik op Back-up en synchronisatie en schakel Back-up en synchronisatie uit.











Foto's verbergen voor Google Foto's

Soms willen we dat bepaalde afbeeldingen verbergen voor Google Foto's. Het is natuurlijk vanzelfsprekend om aan te nemen dat het verwijderen de enige optie zou zijn. Maar dat is niet het geval, want u kunt de foto's archiveren.

Als u een foto archiveert, wordt deze verborgen in de hoofdweergave van de app. Je hebt nog steeds toegang tot die foto's in het gedeelte Gearchiveerd in de app, waar je ze ook kunt archiveren.

Om een ​​foto te archiveren, opent u deze en tikt u op het pictogram met de drie stippen in de rechterbovenhoek. Selecteer de archiefoptie ervan. Het is niet nodig om de afbeeldingen in de Google Foto's-bibliotheek op te slaan om ze te archiveren. Alle soorten foto's, of ze nu een back-up hebben of niet, kunnen worden gearchiveerd.







Als u foto's wilt bekijken en de archivering ongedaan wilt maken, tikt u op het pictogram met drie balkjes in de app en selecteert u Archiveren in het menu.




Open vervolgens de foto die u wilt archiveren en druk op het pictogram met drie stippen. Selecteer daaruit Unarchive.








Tip: bekijk foto's van Picasa en andere Google-websites

Als u vreemde of onbekende foto's in uw Google Foto's-bibliotheek ziet, moeten dit uw oude foto's van Picasa en andere Google-sites zijn. U kunt ze bekijken en uitschakelen Google archieven.

Ook op Guiding Tech



Wat is het verschil tussen Google Foto's en de Gallery-app op Android
Lees verder




Is Google Photos veilig?

Ja. Het is veilig als het gaat om andere gebruikers, want zij hebben geen directe toegang tot uw foto's. We kunnen echter niet hetzelfde zeggen over Google. Het kan zijn je foto's bestuderen om een ​​betere ervaring te bieden. Om eerlijk te zijn tegenover Google Foto's, is dat bij alle Google-services het geval.

Volgende: Moet u Google Foto's of Drive gebruiken om een ​​back-up van foto's te maken? Vind hier het antwoord waar we de twee vergelijken.